Sommarkurs i snickeri

Kurserna vänder sig till dig som är nybörjare eller erfaren och som längtar efter att få arbeta med händerna i materialet trä och till dig som vill syssla med möbelsnickeri på hobbybasis, men även för dig som vill ha en inblick i att arbeta som möbelsnickare. För att delta i grundkursen krävs inga förkunskaper, endast ett intresse för att lära sig. Efter avslutad grundkurs ges möjlighet till en fortsättningskurs (kurs 2).

I grundkursen (kurs 1 – pall) går vi igenom grunderna för sedvanliga snickeritekniker och metoder där maskiner såväl som handverktyg ligger till grund för lärandet. Kursdeltagarna bygger alla varsin egen möbel, en pall i massiv furu utefter befintlig ritning. Steg för steg genom pallprojektet får du lära dig tillverkningens alla grundläggande moment d v s läsa ritning, maskinhyvla, längdkapa i bordssåg, göra sammansättningar med pelarborrmaskin, handhyvla, putsa, limma, samt ytbehandling med såpa. Pallprojektet sträcker sig över hela kursen. Närvaro vid alla 4 kursdagar erfordras för att hinna bygga detta projekt.

I fortsättningskursen (kurs 2)  bygger vi ett vägghängt skåp i furu med lucka. Vi repeterar maskinhyvling, längdkapning och sammansättningar med pelarborrmaskin. Vi kommer även att arbeta med sågning i 45 graders vinklar samt göra spår för rygg och dörrspegel. Vi kommer dessutom att handhyvla fram organisk form på skåpets övre blad samt tillverka våra egna läderhandtag. Avslutningsvis ytbehandlar vi med såpa för att ge skåpet en ljus och trären yta. Närvaro vid alla 4 kursdagar erfordras för att hinna bygga detta projekt.

Tänk på att medtaga lunch. Oömma kläder är en fördel. 

Varje kurs består utav max 6 deltagare 

Sommarkursen omfattar 4 kursdagar, torsdag – söndag klockan 9.00 – 15.00. Plats: Ystad.

Lunch/Fika gör vi klockan 12.00. Då serveras kaffe/te/mjölk och småkakor. På plats finns möjlighet att värma mat samt förvara mat kyld i kylväska. 

Villkor: Anmälan är bindande. Anmälan gör du genom att skriva till oss via kontaktformuläret under fliken ”boka” eller till info@snickerikurs.se om du har frågor. Därefter skickar vi inbetalningsuppgifter för kursavgift, materialavgift samt eventuellt avgift för avbokningsskydd för den som väljer det som tillval. Vi har alltid 14 dagars förfallodatum på kursavgifter. Då vi skickar inbetalningsuppgifter via E-post är det viktigt att kontrollera att bekräftelsen inte lagt sig i skräpposten. Ångerrätten på din bokning gäller i 14 dagar från den datum vi mottog din anmälan, om avbokning sker efter ångerrätten förbehåller vi oss rätten att ta ut hela kursavgiften. Har du gjort tillval avseende avbokningsskydd för 595 kr har du möjlighet att avboka fram till och med 24 timmar före första kurstillfälle. Avbokningsskyddet går inte att köpa till efter ångerrättens 14 dagar. Våra kurser är inte ombokningsbara, därför erbjuder vi avbokningsskydd för 595 kr. Om vi inte får din betalning i tid skickar vi ut en påminnelse per e-post och eller sms. Om betalningen inte görs efter påminnelse förlorar du din plats. Materialet finns att tillgå på kursen. Materialkostnad för pallen (grundkurs 1) tillkommer med 245 kr . Materialkostnad för skåpet (kurs 2) är 245 kr. 

 

Helgkurs snickeri

Anmäl dig till vår helgkurs i snickeri och bygg din egen möbel.

Sommarkurs snickeri

Anmäl dig till vår sommarkurs i snickeri och snickra din egen möbel.

Kvällskurs snickeri

Anmäl dig till vår kvällskurs i snickeri och snickra en möbel.

Trähantverk kurs

Vi erbjuder kurser i trähantverk där du får snickra en möbel.

Möbelsnickeri kurs Skåne

Möbelsnickarkurs i Skåne, bygg din egen möbel med oss.

Snickarutbildning Skåne

Snickra möbler, delta i vår snickarutbildning i Skåne.

Utbildning finsnickare

Utbilda dig till finsnickare i vårt snickeri.

Träslöjd kurs

För dig som tyckte om träslöjden i skolan, delta i våra hantverkskurser i snickeri.

Finsnickeri utbildning Malmö

snickerikurser i Malmö där du får lära dig snickra möbler.