Sommarkurs i snickeri

Våra kurser vänder sig till dig som är nybörjare eller erfaren och som längtar efter att få arbeta med händerna i materialet trä och till dig som vill syssla med möbelsnickeri på hobbybasis, men även för dig som vill ha möjligheten att arbeta proffesionellt inom yrket. För att delta i grundkursen krävs inga förkunskaper, endast ett intresse för att lära sig. Efter avslutad grundkurs ges möjlighet till en fortsättningskurs, därefter erbjuds du att snickra fria projekt.

I grundkursen går vi igenom grunderna för sedvanliga snickeritekniker och metoder där handverktyg såväl som maskiner ligger till grund för lärandet. Kursdeltagarna bygger alla varsin egen möbel, en påförhand förbestämd pall i massiv furu utefter befintlig ritning. Steg för steg genom pallprojektet får du lära dig tillverkningens alla grundläggande moment d v s läsa ritning, materialuttag, grovkapa, klyva, hyvla, längkapa, sammansättningar, putsa, limma, handarbete, ytbehandla osv. Pallprojektet sträcker sig över hela kursen. Närvaro vid alla 6 tillfällen erfodras för att hinna bygga detta projekt.

I fortsättningskursen (kurs 2) går vi igenom hur man bygger ett massivt vägghängt skåp. Vi kommer i denna kurs introducera skivmaterial  s k massiva limfogsskivor. I denna kurs finns det möjlighet att designa skåpet lite på förhand innan kursen startar, dock med några på förhand givna konstruktioner och moment, så att du får lära dig så mycket matnyttigt som möjligt. Här finns också möjlighet att välja mellan två olika träslag: björk och ek, som finns att tillgå på kursen. Materialkostnad tillkommer och beror på materialval och mängd. Tänk på att om du lägger till moment utöver de moment som vi presenterar, är det inte säkert att du hinner klart inom ramen för kursen. Närvaro vid alla 6 tillfällen erfodras för att hinna bygga detta projekt.

I kursen ”fria projekt” (kurs 3) handleder vi dig igenom det projekt som du på egen hand har valt att arbeta med. Du får tillgång till hela vårt materialförråd och alla dess olika träslag och vi handleder dig igenom tekniker och metoder lämpliga för just ditt fria projekt. Du styr själv omfattningen av ditt projekt vilket innebär att tiden inte alltid räcker till för att bli klar. Därför är det viktigt att du planerar ditt projekt efter den tid som en kurs ger alternativt förbereder dig på att gå ytterligare en kurs med fria projekt. Materialkostnad tillkommer och baseras på den faktiska kostnaden för materialet.

Specialkurser, ibland presenterar vi specialkurser med särskilda inriktningar.

Varje kurs består utav 8 deltagare vilket innebär att det krävs 8 anmälda deltagare till kursen för att den ska starta.

Sommarkursen omfattar 3 tillfällen och är förlagda fredag, lördag, söndag, klockan 09.00 – 17.30. Plats: Öckerögatan 1, Malmö.

Villkor Anmälan är bindande. Anmälan gör du genom att skriva till oss via kontaktformuläret eller till info@snickerikurs.se. Som svar på din anmälan skickar vi en bekräftelse också via e-post. Om du inte har fått någon bekräftelse inom 48 timmar är det viktigt att du kontaktar oss via adressen info@snickerikurs.se. Kontrollera även att bekräftelsen inte lagt sig i skräpposten. Ångerrätten gäller i 14 dagar från den datum vi mottog din anmälan, om avbokning sker efter ångerrätten förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift om 1495 kr. Efter det att du har erhålligt bekräftelsen så inväntar vi resterande anmälningar för att uppnå 8 deltagare. När vi har 8 stycken anmälningar ger vi klartecken igen via e-post att kursen kommer starta, därmed får du även inbetalningsuppgifter för kursavgiften. Om vi inte ger klartecken, utan ställer in kursen beror det på att antalet deltagare understiger 8 personer, och då kommer vi givetvis inte ta något betalt, och vi meddelar alltid. Istället flyttar vi fram kursstarten några veckor och du får då förtur till kursen om du är fortsatt intresserad.  Materialet finns att tillgå på kursen. Materialkostnad för pallen (grundkurs) tillkommer med 195 kr. Materialkostnad för skåpet (kurs 2) avgörs utav den mängd och träslag vederbörande valt att arbeta med. Samma princip gäller för fria projekt (kurs 3).

 

Helgkurs snickeri

Anmäl dig till vår helgkurs i snickeri och bygg din egen möbel.

Sommarkurs snickeri

Anmäl dig till vår sommarkurs i snickeri och snickra din egen möbel.

Kvällskurs snickeri

Anmäl dig till vår kvällskurs i snickeri och snickra en möbel.

%

Snickarglädje!

Trähantverk kurs

Vi erbjuder kurser i trähantverk där du får snickra en möbel.

Möbelsnickeri kurs Skåne

Möbelsnickarkurs i Skåne, bygg din egen möbel med oss.

Snickarutbildning Skåne

Snickra möbler, delta i vår snickarutbildning i Skåne.

Utbildning finsnickare

Utbilda dig till finsnickare i vårt snickeri.

Träslöjd kurs

För dig som tyckte om träslöjden i skolan, delta i våra hantverkskurser i snickeri.

Finsnickeri utbildning Malmö

snickerikurser i Malmö där du får lära dig snickra möbler.