Finsnickeri kurs

Som finsnickare bygger man oftast möbler och inredningar som platsbyggda bokhyllor, garderober och kök men även trappor, dörrar och fönster och andra finsnickerier. Oftast går man en utbildning till möbelsnickare för att sen arbeta som finsnickare eller inredningssnickare. På våra kurser får du testa på möbelsnickeri under några tillfällen genom att bygga möbler med sedvanliga snickeritekniker, verktyg och maskiner. Får du mersmak efter våra kurser och vill arbeta proffesionellt med inredningssnickeri så tipsar vi gärna om utbildningar och utbildningsvägar inom snickaryrket. För dig som vill arbeta med finsnickeri på hobbybasis får efter genomgångna kurser hos oss en bra grund att stå på för att fortsätta bygga möbler på egen hand. På Snickerikurs kan du gå en kvällskurs, helgkurs eller sommarkurs antingen dagskurs med handverktyg som fokus eller en fyradagars kurs med verktyg och maskiner som fokus där du får lära dig bygga en pall, ett skåp eller ett sidobord. Snickerikurs startades i Malmö 2018 där kurserna hölls på en verkstadsskola för då blivande finsnickare men flyttade 2022 verksamheten till Ystad i samma lokaler som Skåne finsnickeri AB som tillverkar kök och inredning.

 

 

Platsbyggd förvaring

Förutom att vi tillhandahåller kurser i snickeri skräddarsyr vi även möbler och inredningar. Hos oss kan du få tillverkat te x en platsbyggd bokhylla, platsbyggd garderob, eller ett platsbyggt kök – med andra ord all form av platsbyggd inredning. Vi tillverkar även möbler och heminredning och andra inredningsdetaljer. Vårt inredningssnickeri finns i Ystad där allt designas och tillverkas hantverksmässigt med design och kvalité i fokus.

 

Inredning inspiration

Oavsett om du gillar sekelskifte, lantlig inredning, funkis, shaker eller modern design så hjälper vi er med förslag på design när vi skräddarsyr er inredning. Våra inredningar designas och tillverkas i vårt inredningssnickeri i Ystad, Skåne. Här byggs inredningar på ett hantverksmässigt vis med design och resultat i fokus. Så väl detaljer som helhet.