Helgkurs i snickeri

Kurserna vänder sig till dig som är nybörjare eller erfaren och som längtar efter att få arbeta med händerna i materialet trä och till dig som vill syssla med möbelsnickeri på hobbybasis, men även för dig som vill ha en inblick i att arbeta som möbelsnickare. För att delta i grundkursen krävs inga förkunskaper, endast ett intresse för att lära sig. Efter avslutad grundkurs ges möjlighet till en fortsättningskurs (kurs 2), därefter erbjuds du att snickra fria projekt (kurs 3).

I grundkursen (kurs 1) går vi igenom grunderna för sedvanliga snickeritekniker och metoder där maskiner såväl som handverktyg ligger till grund för lärandet. Kursdeltagarna bygger alla varsin egen möbel, en påförhand förbestämd pall i massiv furu utefter befintlig ritning. Steg för steg genom pallprojektet får du lära dig tillverkningens alla grundläggande moment d v s läsa ritning, maskinhyvla, längdkapa i bordssåg, sammansättningar med elhandmaskiner, putsa, limma, handarbete och handverktyg samt om tiden räcker till även ytbehandling med såpa. Pallprojektet sträcker sig över hela kursen. Närvaro vid alla 4 tillfällen erfordras för att hinna bygga detta projekt.

I fortsättningskursen (kurs 2)  bygger vi ett vägghängt skåp. Vi lär oss formatsåga massiva limfogsskivor, fräsa spår med handöverfräs, tillverka lucka med ramkonstruktion och fanérad spegel. Ni kommer även stöta på tekniker och metoder som ni använt i kurs 1 och som ni får repetera i nya sammanhang och situationer. Du får även pröva på träslaget björk. Ritningen är uppbyggd på samma vis som den ritning utav pallen som ni använde under kurs 1 d v s varje del av möbeln på en ritningsbilaga. Vi kommer i denna kurs introducera skivmaterial  s k massiva limfogsskivor. Materialkostnaden för skåpet är:295 kr. Närvaro vid alla 4 tillfällen erfordras för att hinna bygga detta projekt.

I kursen ”fria projekt” (kurs 3) handleder vi dig igenom det projekt som du på egen hand har valt att arbeta med i samråd med handledare. Du får tillgång till hela vårt materialförråd och alla dess olika träslag och vi handleder dig igenom tekniker och metoder lämpliga för just ditt fria projekt. Du styr själv omfattningen av ditt projekt vilket innebär att tiden inte alltid räcker till för att bli klar. Därför är det viktigt att du planerar ditt projekt efter den tid som en kurs ger alternativt förbereder dig på att gå ytterligare en kurs med fria projekt. Materialkostnad tillkommer och baseras på den faktiska kostnaden för materialet. Du som vill gå kurs 3 går tillsammans med kurs 1 eller 2. Vi tar endast emot en deltagare med fritt projekt och förlägger det i en pallkurs eller skåpskurs. Maila oss så hittar vi gemensamt en kursstart för ditt fria projekt.

Tänk på att dagen är lång. Förbered med lunch och mellanmål så att du orkar hela dagen. På plats finns microugn för att värma mat. Kaffe och kaka bjuder vi på. Oömma kläder är en fördel. Medtag blyertspenna och sudd. 

Varje kurs består utav 8 deltagare vilket innebär att det krävs 8 anmälda deltagare till kursen för att den ska starta.

Helgkursen omfattar 4 tillfällen och är förlagda fyra söndagar i rad, klockan 09.00 – 15.00. Plats: Ystad.

Villkor: Anmälan är bindande. Anmälan gör du genom att skriva till oss via kontaktformuläret eller till info@snickerikurs.se. Som svar på din anmälan skickar vi en förfrågan om du vill lägga till avbokningsskydd för 595 kr. När vi mottager ditt svar gällande avbokningsskydd skickar vi en bokningsbekräftelse till er via e-post. Kontrollera även att bekräftelsen inte lagt sig i skräpposten. Ångerrätten på din bokning gäller i 14 dagar från den datum vi mottog din anmälan, om avbokning sker efter ångerrätten förbehåller vi oss rätten att ta ut hela kursavgiften. Har du gjort tillval avseende avbokningsskydd för 595 kr har du möjlighet att avboka fram till och med 24 timmar före första kurstillfälle. Avbokningsskyddet går inte att köpa till efter ångerrättens 14 dagar. Våra kurser är inte ombokningsbara, därför erbjuder vi avbokningsskydd för 595 kr. Efter det att du har erhålligt bekräftelsen så inväntar vi resterande anmälningar för att uppnå 8 deltagare. När vi har 8 stycken anmälningar ger vi klartecken igen via e-post att kursen kommer starta, därmed får du även inbetalningsuppgifter för kursavgiften samt material och eventuell avbokningsavgift. Om vi inte får din betalning i tid skickar vi ut en påminnelse per e-post och eller brev. Om betalningen inte görs efter påminnelse går fakturan vidare till Inkasso.  Ni erläggs även påminnelseavgift om 200 kr samt  dröjsmålsränta om 8% vid försenad betalning. Vi förbehåller oss rätten att vid pandemier eller liknande flytta fram en kursstart samt även pausa en pågående kurs om vi bedömer att situationen kräver det, i dessa situationer ges ingen rätt till återbetalning av kursavgift eftersom vi garanterar att kurstillfällena blir av vid ett mer lämpligt tillfälle. Materialet finns att tillgå på kursen. Materialkostnad för pallen (grundkurs 1) tillkommer med 245kr . Materialkostnad för skåpet (kurs 2) är 295 kr. Materialkostnad för fria projekt (kurs 3) avgörs utav den mängd material du använder.

 

Helgkurs snickeri

Anmäl dig till vår helgkurs i snickeri och bygg din egen möbel.

Sommarkurs snickeri

Anmäl dig till vår sommarkurs i snickeri och snickra din egen möbel.

Kvällskurs snickeri

Anmäl dig till vår kvällskurs i snickeri och snickra en möbel.

Trähantverk kurs

Vi erbjuder kurser i trähantverk där du får snickra en möbel.

Möbelsnickeri kurs Skåne

Möbelsnickarkurs i Skåne, bygg din egen möbel med oss.

Snickarutbildning Skåne

Snickra möbler, delta i vår snickarutbildning i Skåne.

Utbildning finsnickare

Utbilda dig till finsnickare i vårt snickeri.

Träslöjd kurs

För dig som tyckte om träslöjden i skolan, delta i våra hantverkskurser i snickeri.

Finsnickeri utbildning Malmö

snickerikurser i Malmö där du får lära dig snickra möbler.