Frågor & svar

Vad händer om jag missar ett kurstillfälle?

Svar:

Om du missar ett kurstillfälle finns risken att du inte hinner bygga klart möbeln. Därför är det viktigt att du planerar så att du kan närvara vid alla kurstillfällen som ingår i kursen du bokat. Vi erbjuder tyvärr inte några extra tillfällen utöver de tillfällen som ingår i den specifika kursen. 

Kan jag omboka en kurs?

Våra kurser är tyvärr inte ombokningsbara. Vi erbjuder istället att köpa till avbokningsskydd. Under fliken villkor uppe i menyn kan du läsa mer om villkoren för avbokningsskydd. 

Is the course in Swedish or English?
Svar:

The course is generally in Swedish but we translate as best we can to you individually. We have had many English-speaking people and it has always gone very well. Some of these people have attended all our courses and are very pleased with the communication in the learning process.

Om jag har anmält mig men inte fått någon bekräftelse?

Svar:

Kolla din e-post så att bekräftelsen inte råkat hamna i skräpposten. Hör du inget från oss, vänligen skriv till info@snickerikurs.se. 

Vad händer om jag har anmält mig till en kurs men måste avboka pga förhinder?

Svar:

Du har i regel 14 dagars ångerrätt från den datum då vi mottog din anmälan till kursen. Om du avbokar efter ångerrättens 14 dagar, tar vi per automatik avgiften för hela kursbeloppet. Vi erbjuder avbokningsskydd för 595 kr vilket ger dig möjlighet att avboka fram till och med 24 timmar före kursstart. 

Om jag redan har tidigare kunskaper, kan jag då hoppa på kurs 2 direkt?

Svar:

Om du har tidigare kunskaper eller erfarenheter utav finsnickeri och har lite vana för dessa maskiner: bordssåg, rikthyvel/planhyvel, pelarborrmaskin, så går det givetvis bra att hoppa på kurs 2. Kontakta oss: info@snickerikurs.se och berätta för oss vilka förkunskaper du har och i vilken fortsättningskurs du önskar deltaga.

Har ni något telefonnummer man kan nå er på?

Svar:

Nej, vi har inte några telefonnummer eller telefontider offentliga. Vi hänvisar till info@snickerikurs.se  

Vad händer om jag har anmält mig till en kurs men inte betalar i tid?

Vi skickar alltid en påminnelse. Om betalningen inte görs efter påminnelse förlorar du din plats.

Möbelsnickeri kurs

För att bli möbelsnickare finns vanligtvis två vägar. Dem flesta går en utbildning i möbelsnickeri. Men en möjlig väg är också att gå som lärling i ett snickeri och därmed lära sig yrket. En möbelsnickarutbildning är vanligtvis flerårig då det krävs många timmars hantverkutövande för att t ex få avlägga gesällprov i möbelsnickeri för att på såvis erhålla gesällbrev d v s en möbelsnickares yrkesbevis. De flesta som utbildar sig till möbelsnickare idag arbetar därefter som finsnickare eller inredningssnickare och bygger möbler och inredningar. T ex platsbyggda inredningar som kök, garderober, bokhyllor och annan heminredning. På våra kortkurser får du testa på möbelsnickeri under några tillfällen genom att bygga en möbel med liknande tekniker, verktyg och maskiner med en erfaren lärare vid din sida. Vi kan även tipsa om olika utbilningsvägar för den som vill utbilda sig till finsnickare. Snickerikurs grundades i Malmö 2018 och höll kurser på en verkstadsskola för då blivande möbelsickare. 2022 flyttade Snickerikurs verksamheten till Ystad där kurserna hålls idag. Snickerikurs drivs av Skåne finsnickeri AB som designar och tillverkar möbler och inredningar till privatpersoner och företag. I snickeriet tillverkas t ex platsbyggda kök och inredningar, bokhyllor och garderobsinredningar och andra möbler och finsnickerier.

 

Inredning inspiration

Oavsett om du gillar sekelskifte, lantlig inredning, funkis, shaker eller modern design så hjälper vi er med förslag på design när vi skräddarsyr er inredning. Våra inredningar designas och tillverkas i vårt inredningssnickeri i Ystad, Skåne. Här byggs inredningar på ett hantverksmässigt vis med design och resultat i fokus. Så väl detaljer som helhet.