Sommarkurs i snickeri

Kurserna vänder sig till dig som är nybörjare eller erfaren och som längtar efter att få arbeta med händerna i materialet trä och till dig som vill syssla med möbelsnickeri på hobbybasis, men även för dig som vill ha en inblick i att arbeta som möbelsnickare. För att delta i grundkursen krävs inga förkunskaper, endast ett intresse för att lära sig. 

I grundkursen (kurs 1 – pall) går vi igenom grunderna för sedvanliga snickeritekniker och metoder där maskiner såväl som handverktyg ligger till grund för lärandet. Kursdeltagarna bygger alla varsin egen möbel, en pall i massiv furu utefter befintlig ritning. Steg för steg genom pallprojektet får du lära dig tillverkningens alla grundläggande moment d v s läsa ritning, maskinhyvla, längdkapa i bordssåg, göra sammansättningar med pelarborrmaskin, handhyvla, putsa, limma, samt ytbehandling med såpa. Pallprojektet sträcker sig över hela kursen. Närvaro vid alla 4 kursdagar erfordras för att hinna bygga detta projekt.

I fortsättningskursen (kurs 2)  bygger vi ett vägghängt skåp i furu med lucka. Vi repeterar maskinhyvling, längdkapning och sammansättningar med pelarborrmaskin. Vi kommer även att arbeta med sågning i 45 graders vinklar samt göra spår för rygg och dörrspegel. Vi kommer dessutom att handhyvla fram organisk form på skåpets övre blad samt tillverka våra egna läderhandtag. Avslutningsvis ytbehandlar vi med såpa för att ge skåpet en ljus och trären yta. Närvaro vid alla 4 kursdagar erfordras för att hinna bygga detta projekt.

I fortsättningskursen (kurs 3) bygger vi ett runt sidobord med konade vinklade ben. Här får du fortsätta fördjupa dig i möbelsnickeriets olika tekniker. Vi arbetar med handöverfräs genom att fräsa bordsskivan rund samt fräsa kantprofil. Vi sammanfogar ben och sarg med lös tapp som vi borrar och hugger ut för. Ett spännande projekt helt enkelt. Närvaro vid alla 4 kursdagar erfordras för att hinna bygga detta projekt.

Dagskurs (sammansättningsteknik för hand) denna kurs kan du gå oavsett om du har förkunskaper eller ej. Att arbeta helt för hand med enbart handverktyg skiljer sig från att bygga möbler med maskiner. Därför kan du gå denna kurs oavsett förkunskap. I denna kurs fokuserar vi på traditionella sammansättningstekniker med enbart handverktyg som te x stämjärn, japansåg, rit- och mätverktyg mm. För att gå denna kurs krävs att du är noggrannt lagd och gillar tålamodskrävande arbetsmoment. Här gäller det att sammansätta två bitar med rätt passform – helt enkelt för hand. En dagskurs som sträcker sig mellan 9.00 – 15.00.  

Tänk på att medtag enklare lunch. Oömma kläder är en fördel.

Varje kurs består utav max 6 deltagare 

Sommarkurserna ”pall” och ”skåp” omfattar vardera 4 kursdagar, torsdag – söndag klockan 9.00 – 15.00. Endagskursen ”samansättningsteknik för hand” omfattar en kursdag 9.00 – 15.00. Plats: Ystad.

Lunch/Fika gör vi klockan 12.00. Medtag enklare lunch. Kaffe och fika finns att tillgå på kursen.

Villkor: Bokning av våra kurser gör du under fliken ”boka” uppe i menyn. När du fyller i din bokning så var noga med att få med namn, adress och kontaktuppgifter. När vi får ditt bokningsmejl återsänder vi inbetalningsuppgifter för kursavgift, materialavgift samt eventuellt avgift för avbokningsskydd för den som väljer det som tillval. Din kursplats är säkrad först efter att vi mottagit din inbetalning. Erhåller vi inte betalningen inom några dagar går er plats tyvärr förlorad. Har du gjort tillval avseende avbokningsskydd har du möjlighet att avboka fram till och med 24 timmar före första kurstillfälle. Avbokningsskydd kan inte köpas till i efterhand. Våra kurser är inte ombokningsbara, därför erbjuder vi avbokningsskydd. Materialet finns att tillgå på kursen. Materialkostnad för de olika kurserna står under aktuell kursstart på bokningssidan. Närvaro vid alla kurstillfällen krävs för at hinna bygga produkten inom ramen för kursen.

Sommarkurs snickeri

Våra sommarkurser i snickeri här i Ystad har blivit väldigt populära då många besöker Österlen på sommaren. 2022 hölls de första sommarkurserna här på Platinagatan. Då hade Snickerikurs precis flyttat in i nybyggda tomma lokaler om 200m2 från tidigare 1000m2 nere i Malmö åren 2018 – 2022. Sommaren 2024 går kurserna för tredje året i rad här i Ystad. I snickeriverkstaden huserar både Snickerikurs och Skåne finsnickeri AB. Här varvas inredningssnickeri med kursverksamhet. I snickeriet produceras dagligdags skräddarsydda möbler och platsbyggda inredningar. På sommarkurserna får man testa på finsnickeri med verktyg och maskiner och får bygga sin egen möbel, pall eller skåp under fyra dagar. För den som är mer intresserad av enbart handverktyg erbjuds vår endagskurs där du får lära dig traditionella sammansättningstekniker.

 

 

Platsbyggd förvaring

Förutom att vi tillhandahåller kurser i snickeri skräddarsyr vi även möbler och inredningar. Hos oss kan du få tillverkat te x en platsbyggd bokhylla, platsbyggd garderob, eller ett platsbyggt kök – med andra ord all form av platsbyggd inredning. Vi tillverkar även möbler och heminredning och andra inredningsdetaljer. Vårt inredningssnickeri finns i Ystad där allt designas och tillverkas hantverksmässigt med design och kvalité i fokus.

 

Inredning inspiration

Oavsett om du gillar sekelskifte, lantlig inredning, funkis, shaker eller modern design så hjälper vi er med förslag på design när vi skräddarsyr er inredning. Våra inredningar designas och tillverkas i vårt inredningssnickeri i Ystad, Skåne. Här byggs inredningar på ett hantverksmässigt vis med design och resultat i fokus. Så väl detaljer som helhet.

 

Helgkurs snickeri

Anmäl dig till vår helgkurs i snickeri och bygg din egen möbel.

Sommarkurs snickeri

Anmäl dig till vår sommarkurs i snickeri och snickra din egen möbel.

Kvällskurs snickeri

Anmäl dig till vår kvällskurs i snickeri och snickra en möbel.

Trähantverk kurs

Vi erbjuder kurser i trähantverk där du får snickra en möbel.

Möbelsnickeri kurs Skåne

Möbelsnickarkurs i Skåne, bygg din egen möbel med oss.

Snickarutbildning Skåne

Snickra möbler, delta i vår snickarutbildning i Skåne.

Utbildning finsnickare

Utbilda dig till finsnickare i vårt snickeri.

Träslöjd kurs

För dig som tyckte om träslöjden i skolan, delta i våra hantverkskurser i snickeri.

Finsnickeri utbildning Malmö

snickerikurser i Malmö där du får lära dig snickra möbler.