Kvällskurs i snickeri

Kurserna vänder sig till dig som är nybörjare eller erfaren och som längtar efter att få arbeta med händerna i materialet trä och till dig som vill syssla med möbelsnickeri på hobbybasis, men även för dig som vill ha en inblick i att arbeta som möbelsnickare. För att delta i grundkursen krävs inga förkunskaper, endast ett intresse för att lära sig. 

I grundkursen (kurs 1 – pall) går vi igenom grunderna för sedvanliga snickeritekniker och metoder där maskiner såväl som handverktyg ligger till grund för lärandet. Kursdeltagarna bygger alla varsin egen möbel, en pall i massiv furu utefter befintlig ritning. Steg för steg genom pallprojektet får du lära dig tillverkningens alla grundläggande moment d v s läsa ritning, maskinhyvla, längdkapa i bordssåg, göra sammansättningar med pelarborrmaskin, handhyvla, putsa, limma, samt ytbehandling med såpa. Pallprojektet sträcker sig över hela kursen. Närvaro vid alla 6 kvällstillfällen erfordras för att hinna bygga detta projekt.

I fortsättningskursen (kurs 2)  bygger vi ett vägghängt skåp i furu med lucka. Vi repeterar maskinhyvling, längdkapning och sammansättningar med pelarborrmaskin. Vi kommer även att arbeta med sågning i 45 graders vinklar samt göra spår för rygg och dörrspegel. Vi kommer dessutom att handhyvla fram organisk form på skåpets övre blad samt tillverka våra egna läderhandtag. Avslutningsvis ytbehandlar vi med såpa för att ge skåpet en ljus och trären yta. Närvaro vid alla 6 kvällstillfällen erfordras för att hinna bygga detta projekt.

Tänk på att Oömma kläder är en fördel.

Varje kurs består utav max 6 deltagare 

Kvällskursen omfattar 6 tillfällen, under en sexveckorsperiod och är förlagda veckodagar klockan 18.00 – 21.30. Plats: Ystad.

Villkor: Bokning av våra kurser gör du under fliken ”boka” uppe i menyn. När du fyller i din bokning så var noga med att få med namn, adress och kontaktuppgifter. När vi får ditt bokningsmejl återsänder vi inbetalningsuppgifter för kursavgift, materialavgift samt eventuellt avgift för avbokningsskydd för den som väljer det som tillval. Din kursplats är säkrad först efter att vi mottagit din inbetalnng. Erhåller vi inte betalningen inom några dagar går er plats tyvärr förlorad. Har du gjort tillval avseende avbokningsskydd har du möjlighet att avboka fram till och med 24 timmar före första kurstillfälle. Avbokningsskydd kan inte köpas till i efterhand. Våra kurser är inte ombokningsbara, därför erbjuder vi avbokningsskydd. Materialet finns att tillgå på kursen. Materialkostnad för de olika kurserna står under aktuell kursstart på bokningssidan. Närvaro vid alla kurstillfällen krävs för at hinna bygga produkten inom ramen för kursen. 

 

Kurs snickeri

Vi har flera olika kurser i snickeri. Dels kvällskurser och helgkurser men även sommarkurser. Hos oss kan du bygga en pall, ett skåp eller ett sidobord men vi har även kurser i rena sammansättningstekniker där man får arbeta helt för hand. Här får du testa på att vara möbelsnickare i ett snickeri under en eller flera dagar beroende på vilken kurs du väljer att gå. Våra kurser riktar sig till den som vill lära sig arbeta med handverktyg som stämjärn, handhyvlar, japansågar, rit- och märkverktyg men även stationära verkstadsmaskiner som verktygsslipmaskiner, rikt- och planhyvlar, bordssågar, pelarborrmaskiner mm. Du får lära dig arbeta hantverksmässigt med trä så som en möbelsnickare. Vill man efter avslutade kurser veta mer om utbildningsvägar för att arbeta proffesionellt som inredningssnickare så tipsar vi gärna om olika utbildningar och lärlingsalternativ. Snickerikurs ettablerades 2018 och höll då kurser i Malmö fram till och med 2022 då verksamheten flyttade till Ystad under samma tak som Skåne finsnickeri AB. Idag varvas tillverkning av möbler och inredningar med kursverksamhet inom möbelsnickeri.

 

Platsbyggd förvaring

Förutom att vi tillhandahåller kurser i snickeri skräddarsyr vi även möbler och inredningar. Hos oss kan du få tillverkat te x en platsbyggd bokhylla, platsbyggd garderob, eller ett platsbyggt kök – med andra ord all form av platsbyggd inredning. Vi tillverkar även möbler och heminredning och andra inredningsdetaljer. Vårt inredningssnickeri finns i Ystad där allt designas och tillverkas hantverksmässigt med design och kvalité i fokus.

 

Inredning inspiration

Oavsett om du gillar sekelskifte, lantlig inredning, funkis, shaker eller modern design så hjälper vi er med förslag på design när vi skräddarsyr er inredning. Våra inredningar designas och tillverkas i vårt inredningssnickeri i Ystad, Skåne. Här byggs inredningar på ett hantverksmässigt vis med design och resultat i fokus. Så väl detaljer som helhet.

 

Helgkurs snickeri

Anmäl dig till vår helgkurs i snickeri och bygg din egen möbel.

Sommarkurs snickeri

Anmäl dig till vår sommarkurs i snickeri och snickra din egen möbel.

Kvällskurs snickeri

Anmäl dig till vår kvällskurs i snickeri och snickra en möbel.

Trähantverk kurs

Vi erbjuder kurser i trähantverk där du får snickra en möbel.

Möbelsnickeri kurs Skåne

Möbelsnickarkurs i Skåne, bygg din egen möbel med oss.

Snickarutbildning Skåne

Snickra möbler, delta i vår snickarutbildning i Skåne.

Utbildning finsnickare

Utbilda dig till finsnickare i vårt snickeri.

Träslöjd kurs

För dig som tyckte om träslöjden i skolan, delta i våra hantverkskurser i snickeri.

Finsnickeri utbildning Malmö

snickerikurser i Malmö där du får lära dig snickra möbler.