Snickerikurs historia

2018 startade Snickerikurs sin verksamhet i Malmö med stolthet och idag är intresset för kurserna stort. Redan innan starten 2018 hade man många års erfarenhet av utbildning inom möbelsnickeri. I början av 2022 flyttade Snickerikurs sin verksamhet till nya lokaler i Ystad.

Vision

Visionen är att bedriva kvalitativa och lärorika hantverkskurser där deltagarna trivs och känner sig hemma. En plats för lärande, gemenskap, hantverksutövande och där möten mellan människor i olika åldrar kan ske genom hantverket. Att skapa en grogrund för nya fritidsintressen eller fördjupade intressen kring hantverk och möbelsnickeri. En avstressad miljö där man får möjlighet att fokusera och gå in på djupet i hantverksprocessen. Från att kanske aldrig vågat använda maskiner till att självständigt behärska såg, borr- och hyvelmaskiner men även med noggrannhet och precision öva tålamodskrävande hantverkstekniker med handverktyg. En plats där var och en kan snöa in, nörda in och helt enkelt vara sig själva. Men även att föra de traditionella hantverksteknikerna vidare och skapa förståelse för hantverket och den tid det tar att tillverka – för en hållbar utveckling.

Att lära sig ett hantverk - en riktig upplevelse!

Att snickra möbler är ett sant nöje! Idén är att tillhandahålla trivsamma, lärorika snickarkurser för alla över 18 år, på kvällstid, helger och sommar för nybörjare och erfarna. Tanken med kurserna är att du som kursdeltagare ska få lära dig maskiner och handverktyg samt grunderna för tekniker och metoder som en möbelsnickare behöver kunna för att bygga möbler. Hos Snickerikurs får du kunskaperna i tur och ordning, med det menas att – du lär dig momenten, teknikerna, maskinerna, tipsen och tricksen i den ordning som en bör lära sig. 

Snickerikurs

Jag som driver Snickerikurs heter André Ekström. Jag har Gesällbrev och Mästarbrev i möbelsnickaryrket samt en yrkeslärarexamen i ämnet. Jag är utbildad dels vid Professor Carl Malmstens skola Capellagården på Öland, men även vid James Krenov´s skola College of the redwoods i Kalifornien, därutöver även vid Grebbestad samt Linnéuniversitetet. Utöver Snickerikurs driver jag även Skåne finsnickeri AB som formger, ritar och tillverkar möbler och inredning. I bagaget har jag nära tio års erfarenhet som lärare vid yrkesskola inom ämnet finsnickeri och design.

Följ oss på Instagram