Snickerikurs historia

2018 startade Snickerikurs sin verksamhet i Malmö med stolthet och idag är intresset för kurserna stort. Redan innan starten 2018 hade man många års erfarenhet av utbildning inom möbelsnickeri. I början av 2022 flyttade Snickerikurs sin verksamhet till Ystad. Visionen är att bedriva kvalitativa och lärorika kurser där deltagarna trivs och känner sig hemma.

Att lära sig ett hantverk - en riktig upplevelse!

Att snickra möbler är ett sant nöje! Idén är att tillhandahålla trivsamma, lärorika snickarkurser för alla över 18 år, på kvällstid, helger och sommar för nybörjare och erfarna. Tanken med kurserna är att du som kursdeltagare ska få lära dig maskiner och handverktyg samt grunderna för tekniker och metoder som en möbelsnickare behöver kunna för att bygga möbler. Hos Snickerikurs får du kunskaperna i tur och ordning, med det menas att – du lär dig momenten, teknikerna, maskinerna, tipsen och tricksen i den ordning som en bör lära sig. 

Snickerikurs

Jag som driver Snickerikurs heter André Ekström. Jag har Gesällbrev och Mästarbrev i möbelsnickaryrket samt en yrkeslärarexamen i ämnet. Jag är utbildad dels vid Professor Carl Malmstens skola Capellagården på Öland, men även vid James Krenov´s skola College of the redwoods i Kalifornien, därutöver även vid Grebbestad samt Linnéuniversitetet. Utöver Snickerikurs driver jag även Skåne finsnickeri AB som formger, ritar och tillverkar möbler och inredning. I bagaget har jag nära tio års erfarenhet som lärare vid yrkesskola inom samma ämne. 

Följ oss på Instagram